Skip directly to content

Charente

Region Charente
Båtsemester Charente

 

I regionen Charente slingrar floden Charente som oftast kallas Frankrikes vackraste flod sig igenom landskapet som är känt för den fina cognacen. Cognac-städerna med de berömda destillerierna Hennessey och Martell och Jarnac framställningsplats för Courvoisier är absolut värd en avstickare på er båtsemester i regionen. Det som också borde framhävas i förbindelse med en husbåtssemester i regionen, är fästningsmuren och katedralen i Angouléme. Njut av Rocheforts försfriskande sjöluften. Ta en cykeltur genom det fredliga, skogsklädda landskapet eller ta en gåtur längs de jättestora solrosmarkerna.
 
Frankrikes sanna anda hittar man i regionen Charente. Besök Cognac-distriktet och prova ett av de berömda markerna. Upplev Rocheforts maritima traditioner. Ta en vandrartur längs den gamla Angoulemes mur och besök pappersmuseet. Upplev kyrkan i Jarnac som är från det 11 århundradet. Unna er själva en inköpstur i chokladfabriken i Trois-Palis.
 
Ytterligare upplysningar om regionen Charente såsom ruttförslag, båttyper och möjligheten för att boka en båtsemester i region Charente online framgår av Le Boats engelskspråkiga hemsida!