Skip directly to content

Aquitaine

Region Aquitaine
Båtsemester Aquitaine

 

 På deras båttur i regionen Aquitaine i det sydvästliga Frankrike föres ni igenom Garonne-dalen, längs floden Baise eller ned längs floden Lot. Målariska landskap med vinbeväxta höjder avbrutet av dalar med skog som lockar till picknick på brädden. Ta en paus här under er båtsemester i Aquitaine. Medeltidalandsbyar med toppade stenbroar och timmerhus som också väntar på att bli utforskade under er husbåtssemester i Aquitaine. Njut av ett glas rödvin på de trånga platserna - världsberömda vin som Margaux, St. Emilion, Graves och Medoc stammar från regionen Aquitaine. Det är inte konstigt att regionen är bäst av precis feinschmeker - läcker fois gras, fantastisk Armagnac (fransk cognac) och fantastiskt vin skämmer bort gommen!
 
 Regionen Aquitaine är en helt speciell gastronomisk upplevelse. Upplev de många landsbyarna med de historiska murar längs Lateral-kanalen i Garonne-dalen. Besök det vidunderliga klostret i Moissac, den historiska byn Nerac och den romerska akvadukten med tio valv i Barbaste på er båtsemester i Aquitaine. Njut av rödvin i Buzet och Armagnac i Condom. Gå en tur i de smala gatorna i Meilhan som ligger målariskt på en höjd...
 
Ytterligare upplysningar om regionen Aquitaine såsom ruttförslag, båttyper och möjligheten för att boka en båtsemester i regionen Aquitaine online framgår av Le Boats engelskspråkiga hemsida!