Skip directly to content

Bourgogne/Franche-Comté

Region Bourgogne/Franche-Comté
Båtsemester Bourgogne/Franche-Comté

 

Finsmakarna och vinkännarna menar att de har funnit paradis i regionen Bourgogne Franche-Comté! Denna franska region är känd som hemstad för det goda vinet och de klassiska köket. Som huvudstad för Bourgognes hertigar visar Dijon en betydlig arkitektkurva, vackra målerier och kunstskatter från en tid ddär man menade att de mest inflytelsrika släkte i Västeuropa hörde hit. På en båtsemester i regionen Bourgogne Franche-Comté möter man vingrådar - ta en paus från hsbåtssemestern i denna region för att njuta av kända namn som Pommard, nuits St George och Changy.
 
Regionen Bourgogne Franche-Comté är en av de mest fruktbara regionerna i Frankrike. Se de urgamla citadellet i Besancon under båtsemestern. Glid därtill på vattnet med Vogeserne som en imponerande bakgrund. Besök vingårdarna i regionen omkring Macon där det växer många vinstockar. Köp proviant på de lokala marknader i Louhans. Ta en avstickare till den historiska byn Auxonne där Napoleon var inkvarterad i tre år.
 
Ytterligare upplysningar om regionen Bourgogne France-Comté såsom ruttförslag, båttyper och möjligheten för att boka en båtsemester i regionen Bourgogne France-Comté online framgår av Le Boats engelskspråkiga hemsida!