Skip directly to content

Tyskland

Båtsemester i Tyskland
Segelområde Tyskland

 

Segelområde Tyskland ligger i den nordöstliga delen av Tyskland och består av en massa sjöar, skog och gräsarealer i de preussiska delstaterna Mecklenburg och Brandenburg i Müritz är Tysklands största sjö och är en del av Müritz-nationalpark - perfekt till båtsemester i Tyskland! Området har många vandrings och cykelstigar som kan utforskas under båtsemestern. Är intresset för städer större så kör längs vattenvägen i segelområdet till Berlin med de storslagna historiska monumenter och museer. Besök också världenskulturarv Potsdam!
 
Var uppmärksam på följande: Vissa platser i Tyskland kräver ett seglarbevis vid båtsemester! Det krävs sportseglarbevis till innre farvatten för att segla på Berlins vattenväg. Om önskat kan det också hyras en skeppare som seglar er ut till vattenvägar som inte kräver seglarbevis.
 
Ytterligare upplysningar om segelområdet Tyskland såsom ruttförslag, båttyper och möjligheten för att boka en husbåtssemester i Tyskland online framgår av Le Boats engelskspråkiga hemsida!